Omgeving

Geloof het of niet, in de middeleeuwen was Ootmarsum een bruisende handelsstad. De opkomst van de industrie ging echter aan het plaatsje voorbij. Het betekende niet het einde van de bezoekersaantallen. Sterker nog… júist door het achterblijven op de economie behield Ootmarsum haar nostalgische stadscentrum. En dat toverde de ‘Siepelstad’ om tot een toeristische trekpleister.

Inmiddels kenmerkt Ootmarsum zich door al haar kunst. Het schilderachtige centrum zit boordevol openbare kunstwerken en galerieën van verschillende kunstenaars en kunstenaressen. Ook vind je in de eeuwenoude straatjes kleine boetiekjes en gezellige cafés. Buiten het centrum is het plaatsje goed vertegenwoordigd door de meest prachtige landschappen. De cultuur én natuur maken Ootmarsum uniek. Zo’n stad is er mer één!

Nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt in en om Ootmarsum? Bekijk het actuele nieuws op www.inenomootmarsum.nl.

Het kan allemaal
in Twente

Ootmarsum is omringd door uitgestrekte natuurgebieden en een zogeheten coulisselandschap. Ideaal om wandelend of fietsend te verkennen! Zo kom je overal langs: ruisende bossen, sjieke landgoederen, oude watermolens, antieke boerderijen, kabbelende beekjes en een heuse rivier… de klaterende Dinkel.

Ook omliggende plaatsen - zoals Denekamp, Tubbergen of Oldenzaal - zijn een bezoekje meer dan waard. En wat dacht je van Enschede? Deze stad is de grootste van Overijssel en ligt op 27 kilometer van het zwembad vandaan.

Zin om eropuit te gaan? Kijk op: www.ootmarsum-dinkelland.nl.